CURRENT SALE

GALLERY

Articles

MediArt

A MediArt orvosi szakmai és kulturális folyóirat 2011/3. számában megjelent Papp Sebők István doktor művészete című cikket itt olvashatják.

Bővebben...
 

HIPPOCRATES

A Hippocrates családorvosi és foglalkozás-egészségügyi folyóirat 2011 - XIII. évfolyam 2. számában Papp Sebők Istvánról az archetipikus tudatalatti festőjéről megjelent cikket itt olvashatják.

Bővebben...
 

Egy második beszélgetés a Lámekh Testamentuma képsorozattal kapcsolatban

  • Nem vagy a „csend és a magány” festője?
  • A puszta megfogalmazás, a hideg síkok – önmagukban is beleszólást jelenthetnek az emberek lelkébe, hát akkor, ha dühöngő figurákkal töltjük fel a képteret! Meggyőződésem, hogy a képtérben feszültséget kell teremteni! Erők és érzések, dühöngő testek feszüljenek egymásnak – történjen valami izgalmas! Ember és ember közti viszony mindig problémás, és megoldatlan – hát akkor miért festenék szürke-fehér háromszögeket és négyzeteket? Hisz, ha problémák vannak, akkor értelmeznünk kell, és megpróbálni megoldani. Nem szeretném a gondolkodásomat semmitmondó síkokra korlátozni. Meg akarom menteni a festészetet az absztrakciótól…
Read more...
 

Képek Lámekh hagyatékából

Egy többszörösen bűnös nemzedék képi megjelenítése és tanulságai
Interjú Papp Istvánnal

 

Egy képzőművész mindig másképpen látja a világot. Sajátos látásmód a Papp Istváné is: „archetipikus tudatalatti emlékképek”, és ezek felszínre hozatala. Nemcsak filozófiájában, hanem technikájában is a régi nagy mesterek tudása felé fordul vissza. Különös képek ezek, valami nagyon mély és etikus magatartásból fakadhatnak. Alakjai döbbenetes erővel, leplezetlenül nyomulnak a kép előterébe, maguk mögött hagyva azt a titokzatos sötétséget, amely talán a múltjukat rejtegeti.

Read more...
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 Next > End >>

Page 1 of 7
Hungarian (formal)